HTML5 Icon WELKOM

Je bent aangekomen bij de Zomerverdieping. Vanaf hier navigeer je overal gemakkelijk naartoe. Via de menubalk links, of helemaal onder aan de pagina, kun je naar andere beschikbare pagina's. Ik wens je veel plezier!

 
 

HTML5 Icon VERDIEPING IN

Lessen uit het afgelopen seizoen

Zonnegroet en Maangroet

De Boodschap van de Roodborst

 
 

HTML5 Icon DE LESSEN

Het zijn lessen geïnspireerd uit het seizoen. Negen lessen totaal. Klik op de knop van de gewenste les en je komt bij het lesmateriaal uit. De lessen komen in fases online. De fases laten een thema voelen hoewel de belangrijkste aandachtspunten altijd een plekje krijgen in de les.

 

Fase 1: 21 juni 2021

Ervaren dat je lichaam zich met behulp van je adem openstelt aan de ruimte om je heen in plaats van de focus op de pijn laat je het oplossen in het grotere gevoel van ruimte. Zoals Patanjali zegt; “de houding mag stabiel en aangenaam zijn, tegelijk soepel en sterk aanvoelen. Lang gerecht, verfijnde, verkoelende uitgestrekte adem stromend, gedragen door zonnekracht in onze tempel: het fysieke lichaam, onze wervelkolom.
WERVELKOLOM - ZONLES - PRANAYAMA
 
 
 

Fase 2: 21 juli 2021

Ons lichaam bestaat uit een groot percentage water. Water kent prachtige kwaliteiten als stromende zachte kracht. Bewegen alsof je door water beweegt geeft een weerstand aan de beweging. Het vertraagd. Bewegen als het water zelf. 'Zijn als water' is een belangrijke kwaliteit om te ontdekken. Wordt je bewust van de dragende kracht, de stuwing. Ook je verbondenheid met de maan is er door het water in en om ons heen.
BEKKEN EN PSOAS - MAANLES - DANSEN
 
 
 

Fase 3: 21 augustus 2021

Kracht en ontspanning zijn belangrijk in hun samenwerking. Wanneer je ontspannen bent, kun je meer kracht zetten dan wanneer de spieren reeds aangespannen zijn. De buik is een bijzonder centrum voor zowel ontspanning als kracht. Een juiste spiertonus in de buik geeft ontlading voor de onderrug en geeft een opgerichte ontspannen houding naar de wereld toe. De ontspanning door de aandacht is een te ervaren contrast.
STABILITEIT IN DE BUIK - ZOMER - BODYSCAN
 
 
 
 

HTML5 Icon ZONNEGROET EN MAANGROET

Ervaringen om de dag mee te starten of te eindigen. Of gewoon, wanneer je er zin in hebt. Het je goed doet. De zonnegroet, een ontmoeting met de zonnekracht in Jezelf. De maangroet, een ontmoeting met de maankracht in Jezelf

 
 

HTML5 Icon Het Roodborstje tikt tegen het raam

Zoals elk jaar zal je vanuit Studio West een jaarboodschap ontvangen. Vorig jaar, het jaar 2020, was het Self-Love. Dit jaar is het de boodschap van de roodborst. Een bijzonder vogeltje, niet standaard in elke tuin aanwezig. Inspiratie voor het hele jaar, inspiratie dat ons samen verbindt.